KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ

ÇEREZ POLİTİKASI

EİB tüzel kişiliği olarak kişisel verilerinizin gizliliğine önem vermekteyiz.

http://www.eib.org.tr/ İnternet sitesi ziyaretçilerinin verisini işlerken 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Kanunun ikincil mevzuatı ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu Kararları, Ayrıca 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Yayınla Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunu dikkate almaktayız.

Bu bağlamda kurum internet sitelerinde alt ihracatçı birliklerine ait tüm internet sitelerinde, sosyal medya kullanılan uygulamalarda çerez verileriniz işlenebilmektedir.

Çerez Nedir?

Kişilerin kullanmakta olduğu internet tarayıcısı ile internet ağ sunucusu tarafından kullanıcıların cihazlarına (bilgisayar, cep telefonu, tabletine vb) gönderilen belirli verilerin kaydedilmesi ve toplanmasını sağlayan küçük veri dosyalarına çerez ( cookie) denilmektedir.

Çerez türleri nelerdir?

Tutulma amacı kullanıcılara kolaylık sağlamak olan çerezler süre bakımından veya ait oldukları alan adına göre sınıflandırılmaktadır.

Çerezler süre bakımından sınıflandırılmaları durumunda, oturum çerezleri ve kalıcı çerezler olmak üzere ikiye ayrılmaktadır

Oturum çerezleri, kullanıcının tarayıcıyı kapatması üzerine silinen çerezleri ifade etmektedir.

Kalıcı çerezler ise önceden belirlenen bir süre boyunca kullanıcının bilgisayarında/cihazında

kalan çerezlerdir.

Çerezler ait oldukları alan adına (domain) göre sınıflandırılmaları durumunda ise ikiye

ayrılmaktadır:

İlişkili taraf çerezleri, ziyaret edilen alan tarafından yerleştirilen çerezlerdir.

Üçüncü kişi çerezleri, ziyaret edilen farklı bir alan tarafından yerleştirilen çerezlerdir. Ziyaret edilen alan dışındaki kişilerin, ziyaret edilen alan üzerinden kullanıcı cihazına çerez yerleştirmeleri durumunda üçüncü kişi çerezi söz konusudur.

Çerezler neden tutulmaktadır?

EİB çerezler vasıtası ile kullanıcıları tanıyabilmekte olup veri sahiplerinin tarayıcıdan en verimli şekilde faydalanabilmesini sağlar, kullanıcı deneyimini geliştirilmesi, kullanıcı bilgileri içermeden anonim istatistikleri tutabilmek, EİB’e ait tanıtım ve bilgilendirme yapabilmek için çerezleri tutmaktadır.

Çerezleri kullanmak zorunlu mu?

Çoğu tarayıcı çerez kullanılmasına izin vermektedir. Çerezler iptal edildiği takdirde internet sitelerinde yavaşlama meydana gelebilmektedir.

Çerezler nasıl kapatılır?

Çerezlerin ömrü tarayıcı ayarlarına bağlı olarak farklılaşmaktadır. Çerez kullanılması tercih edilmezse tarayıcı ayarlarından çerezler silinebilir veya kapatılabilinir.

Çerezlerin KVKK kapsamındaki yeri nedir?

Çerezler aracılığı ile kişisel verileri toplandığı ilk aşamada düşünülmese dahi arka planda tutulmuş olan bilgiler( ıp adresi) kişisel verileri koruma kanunu kapsamına girmektedir. Bu nedenle çerezler aracılığıyla elde edilen verilerin ancak Türk hukuku çerçevesinde kişisel veri teşkil ettikleri ölçüde, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında değerlendirileceği dikkate alınmalıdır.